Фанфікшн

Информация о пользователе

Привет, Гость! Войдите или зарегистрируйтесь.

Вы здесь » Фанфікшн » ФанФік » Фанфік «Сага про Нескорених»

Фанфік «Сага про Нескорених»

Сообщений 1 страница 8 из 8

1

Автор: Eragon
Бета: Microsoft Word:)
Назва: «Сага про Нескорених»
Фендом: ГП
Дисклеймер: герої належать Ролінг, мій тільки текст;фан-фік створений не з метою заробітку, а суто для розваги
Ворнінг: AU,OOC
Рейтинг: PG-13
Пейринг: НЛ\ДжіВ; НП\ЛЛ та інші
Вид: гет
Жанр: ангст, романс, пригоди
Статус: в процесі
Розмір: максі (планується)
Примітки: 7 курс, Битва за Гоґвортс, ДА, повстанський рух
Розміщення: зі згоди автора і його іменем у авторстві
Саммарі: Ролінг у 7 книзі, як і в попередніх, зупиняла увагу переважно на «Золотому тріо». Тут же основна увага буде приділена подіям у Гоґвортсі і повстанському руху ДА на чолі з Невілом, Джіні і Луною

Отредактировано Ерагон (2011-03-26 11:20:54)

0

2

Розділ І «Останні дні спокою»
На небі спалахнула блискавка. Майже відразу роздався грім. На землю почали падати важкі краплини дощу. Була тільки п’ята вечора, але на подвір’ї вже панували сутінки. Навіть природа сумувала через закінчення літа.
Невіл із сумним виразом обличчя сидів у старовинному кріслі у своїй кімнаті. Будинок, який завжди навіював йому спогади про зустрічі з батьками, сьогодні здавався ще похмурішим через відсутність бабусі: вона пішла в гості до своєї старої знайомої, залишивши Невіла самого. Хоча бабуся була суворою, але все ж таки вона приносила в життя онука хоч якусь радість.
Відколи Невіл приїхав додому після похорону Дамблдора, його рідко покидав пригнічений настрій. Йому здавалося, що зі смертю директора чарівний світ втратив будь-які надії на порятунок від Волдеморта і його підданих. А новина про прихід до влади Волдемортової маріонетки Пія Тікнесі взагалі знищила будь-які проблиски світла в цій темряві.
Невіл ніколи не був боягузом, хоча багато хто його таким вважав. Він рідко наважувався на сміливі вчинки, бо і без них мав досить проблем. Єдиним, кого він боявся, був  професор Снейп, та й навіть цей страх почав потроху спадати після третього курсу. Невіл просто реально, на його погляд, оцінював свої здібності і діяв у їх межах. Але події, що відбувалися в державі, змушували його все більше й більше сумніватися в правильності таких дій.
Десь наприкінці липня Невіл почав усвідомлювати, що більше не можна сидіти, склавши руки. Він розпочав пошуки книг, які змогли б допомогти йому у вивченні теорії по захисту від темних мистецтв. Після теорії він брався за практику, тренуючись вдень і вночі.

Була вже майже північ. Лонґботом читав посібник «Основи бойової магії». Він знайшов його на старій полиці у підвалі. Більшість заклять, описаних в першій частині посібника, була вже знайома хлопцю, але він ніколи не володів ними хоча б на достатньому рівні, за винятком тих, які він вивчив на заняттях ДА. Тому він знову пройшовся по всіх, починаючи з «експеліармуса» і закінчуючи «петрифікусом тоталусом». Практично всі вийшли непогано, тільки ударне закляття першого рівня «Тарікто» було трохи заслабким: старий шкаф, який був «піддослідним», постраждав менше, ніж очікувалося. Але, можливо, це закляття сильніше й не било. Невіл дізнався про нього тільки сьогодні, а точна сила удару в посібнику не зазначалася. Тому Невіл працював над ним далі.

Гримнули вхідні двері. Невіл не сумнівався, що це прийшла бабуся, але він все ж прихопив із собою паличку, йдучи зустрічати її. Обережність ніколи не буває зайвою, особливо в такий темний час.
У прихожій справді була Августа. А похмурий вигляд сказав Невілу, що нічого приємного вона у своєї знайомої не дізналася.
- Привіт, Невіле, - удавано-веселим тоном звернулася вона, - Ти чому ще не спиш?
- Привіт, бабусю, - таким же тоном відповів Невіл, - Дороблюю завдання з настійок. Чому ти так пізно?
- Засиділася і не помітила, як пролетів час, - бабуся на мить замовчала, а потім мовила: - Настали темні часи, онуку. Відомо-Хто захопив владу, хоч і не заявив про це. Коли приїдеш в Гоґвортс, будь дуже обережний. У школі з’явилися смертежери, а троє з них тепер викладачі – Снейп і двоє Керроу. Не наривайся на останніх – вони дуже жорстокі. Тепер всім керує Снейп, тож чекати на захист не приходиться. А ось тобі моя основна порада: посилено вивчай захисну магію. Я бачила, як ти тренувався…
- Як?! – Невіла ошелешила така новина, - Я ж тренувався таємно і насилав на двері оповіщаючи закляття!
- Будь серйозним, онуку. Невже ти гадаєш, що я не змогла б оминути ці дитячі закляття? Можливо, на тих дурнів Керроу вони спрацювали б, але не на мене. А твої вигадки про домашнє завдання не переконали б і їх. Але дай докінчити. Я рада, що ти все ж став на шлях батьків. Але тобі вже слід переходити на вищий рівень – простими закляттями смертежерів не подужаєш.
Сказавши це, бабуся пішла у кімнату, яка виконувала функції домашньої бібліотеки. Трохи порившись у фоліантах, вона витягла велику важку книгу, прикрашену зображенням чотирьох стихій.
- Ось, тримай. Це дуже цінна книга, тепер таких в Англії не більше сотні. Колись вона належала твоєму батьку. Тому бережи її – копіювальне закляття на ній не працює.
- Ого! Спасибі, бабусю! – Невіл був вражений як подарунком, так і схваленням його дій.
- Нема за що. Пам’ятай тільки, що твої знання самі по собі варті небагато. Як кажуть: «Недостатньо знати, потрібно також застосовувати». Тому старанно тренуйся. Воно тобі ще не раз згодиться…

Невіл пробудився в одинадцятій годині. Бабуся пішла на алею Діаґон, залишивши записку з детальною інструкцією щодо приготування обіду. Сміючись із завбачливості бабусі, Невіл пішов на кухню.
Оцінивши свої куховарські здібності на «най би було», хлопець вже сідав обідати, коли в шибку врізався якийсь клубок з пір’ям, з якого стирчали лапи і дзьоб. Хлопець здогадався, що Джіні хотіла «привітати» його із закінченням канікул. А бідній Еролі, напевно, знадобиться кілька годин відпочинку.
Пообідавши, Лонґботом узявся за лист. Він не помилився щодо автора. Слова Джіні в листі на перший погляд передавали радість, але читаючи поміж рядків можна було вловити сум, тривогу і навіть страх:літери були різного розміру, було багато перекреслень, які він дуже рідко в неї помічав.
Невіл раптом згадав про заняття ДА, ті чудові хвилини перемог і досягнень і зрозумів, що ці уроки були надійною опорою у їхній спільній боротьбі проти зла.
«Як добре тоді було. А в наш час такі уроки просто життєво необхідні. Ех, якби тільки Гаррі був з нами! – у серці Невіла пробудилася надія, але тут же й погасла: - Але він точно не прийде, Джіні же згадала, що він десь подівся, як і Герміона, а Рон лежить хворий. Золоте тріо зникло з Гоґвортсу…»
Але надія, незважаючи ні на що, продовжувала розгорятися.
«А що, якби нам самим з Джіні відновити ДА? Тоді в нас з’явився б надія. В нас та інших учнів. Так, ми відновимо ДА!».
І з такими думками він прийнявся за роботу.

Була вже восьма вечора, коли він нарешті вирішив більшість питань по своєму задуму. Бабуся повернулася давно і, поспостерігавши за роботою онука, із задоволеним виглядом вийшла на подвір’я погрітись у останніх променях літнього сонечка.
«Ним справді можна гордитися, - радісно думала Августа, - Тільки б він не постраждав, втілюючи в життя свою ідею з відновленням Дамблдорової Армії. Хай захистить його Господь».
Невіл був задоволений своєю роботою. Він зумів за такий короткий термін скласти програму вивчення захисної магії, яка потім дала б змогу учасникам боротися навіть із сильними магами. Склавши свою валізу, він поринув у вивчення книги, подарованої бабусею і незчувшись, поринув у сон. Ось і пролетів останній день канікул, останній день спокою.

0

3

Розділ ІІ «Гоґвортський експрес»

- Скоріше, Невіле, скоріше, - підганяла онука Августа, - Ти спізнишся на потяг! Ти нічого не забув?
- Здається,ні, - ще досі сонним голосом відповів Невіл, - Але якщо щось забув, надішли мені совою, гаразд?
- Добре. Головне що голова на місці…
Невіл уже намірився роз’явитись, коли бабуся схопила його за лікоть. Глянувши онуку прямо в очі, бабуся тихим голосом мовила:
- Пам’ятай, якого ти роду, хлопче… і будь обережним...

На платформі дев’ять і три чверті пролунав тихенький ляскіт, який ніхто не почув – платформа завжди займала першість у рейтингу найгаласливіших зачаклованих місць в Англії. Невіл, клянучи чортові правила, які вимагали від учнів прибувати в школу на поїзді, поволочив свою валізу до одного з вагонів.
Раптом його очі накрили чиїсь долоні і десь збоку пролунав голос:
- Вгадай, хто це?
Голос, безперечно, належав найкращій подрузі Невіла – Джіні Візлі. Але легенькі теплі долоні були точно не Джіні. Скоріше за все це була…
- Луна! – радісним голосом відповів він, а потім додав: - З постійною компаньйонкою, званою Джіні Візлі!
- Ти вгадав! – з таким же настроєм відповіла Луна і забрала руки. Невіл обернувся і з медвежою ніжністю обійняв обох зразу.
- Нарешті! Ви й не уявляєте, як я чекав нашої зустрічі! Як ваше «гаразд»? Не зіпсувалося за літо?
- Все чудово! – почувся здавлений голос Луни, - але краще трохи послаб хватку, а то здається, що тебе прижкосилами годували!
Зрозумівши, що переборщив з виявом радості, Невіл відпустив двох подружок і прийнявся вибачатися.
- Та заспокойся ти! – Джіні вже крутила головою у пошуках вільного купе, - Краще ходімо, займемо місця.
Але не встигли вони зайти в потяг, як появилися 3 персони нон грата:
Мелфой зі своїми службовими песиками Кребом і Гойлом.
- Подивіться, хто тут у нас!Лонґботом, Рижа Гарпія і Безумна! Цікаво, як довго новий директор їх витерпить? Робимо ставки? – сказавши це, Мелфой зареготав.
- Гарно сміється той, хто сміється останнім! – таємниче вимовив Невіл, проходячи біля слизеринців. Потім різко повернувся, коли вони не дивилися на нього, щось швидко зашепотів і здув якийсь білий пісок в їх бік. Піщинки злетіли в повітря і з високою швидкістю залетіли Мелфою і його посіпакам у носи.
Слизеринці знову вибухнули сміхом, але цього разу їм весело не було.
Адже відомо, що близнюки Візлі були професіоналами своєї справи: всілякого роду жартів, розіграшів та магічних витівок…
Все ще з посмішками на обличчі Невіл, Джіні та Луна пішли далі.

- Класно ти їх, Невіле! – Джіні була приємно вражена поступком хлопця, - Але петрифікусом було б ще краще.
- Та досить тобі, Джін, - у своїй звичній відсторонено-задумливій манері відповіла Луна, - Вони ж хотіли лише посміятися, ось нехай сміються тепер.
- Джіні, Луна, мені потрібно з вами поговорити…
Здивувавшись, дівчата обернулися до нього і він завів їх у перше вільне купе, що їм попалося. Наклавши «глушилято» і «Колопортус», Невіл трохи помовчав, а потім звернувся до них:
- Цього літа я багато чого почув від бабусі і прочитав з газет. Багато невтішного, - Невіл зібрався з думками і, побачивши заінтриговані обличчя слухачок, почав згадувати про основні події літа: переворот у державі, нову антимаґлівську політику міністерства, про переслідування магів – вихідців із звичайних родин…
- Вам, звичайно, про все це відомо. Я тільки хотів нагадати вам, до чого йде: Відомо-Хто захопив владу і вже розв’язав терор. Можливо, ще певний період цього не буде видно так яскраво, але це питання часу, коли він об’явить себе володарем всіх чарівників  Англії і почне війну з немагічним населенням. Цього не повинно статися!
- Але що ми можемо зробити? – спитала Джіні, - ми не зможемо повалити Відомо-Кого. Єдина надія на Гаррі. Він з…
- Так, я знаю, що він, Рон і Герміона вирушили на якесь завдання, щоб зупинити Відомо-Кого. Але й ми не маємо права сидіти, склавши руки.
- І що ти пропонуєш робити?
- А ти здогадайся. Згадай п’ятий курс…
Очі Джіні розширилися. Вона швидко переглянулася із Луною, яка була здивована не менше за неї, а потім знову повернула голову до Невіла і видихнула тільки дві букви, відому вже всьому Гоґвортсу абревіатуру:
- ДА?
- Так.
- Але ж…- здивовано пробурмотіла Луна, - Гаррі нема! Рона з Герміоною теж!
- Є вони, чи ні, ми змушені відродити ДА. Це наш єдиний порятунок від Відомо-Кого.
Невіл вже чекав почути заперечення, сумніви у правильності цих дій, але друзі як завжди його здивували.
- Ти правий, Невіл. Це наш єдиний порятунок, - мовила Джіні, а Луна просто схвально закивала, - Ми відроджуємо ДА!
Щасливий, як ніколи, Невіл почав викладати свої плани. А сонце за вікном сідало за обрій…

0

4

Розділ ІІІ «Снейпова диктатура»

Here comes the sun,
Here comes the sun,
and I say: it's all right!
The Beatles «Here comes the sun»

Пихкаючи клубами диму, потяг нарешті зупинився. Учні почали виходити на станцію. Незважаючи на всі жахи, про які вони довідалися цього літа, вони ще вірили у те, що біда обійде стороною їх та їхніх батьків. Але були на платформі ті, кого вона вже досягла. І, на жаль, таких було не мало…
Невіл ніколи особливо не любив школу, хоча і не виявляв ненависті, як багато його однокурсників. Школа час від часу дарувала йому промені тепла і світла, хоч це ставалося не часто. Але цього року світло не проб’ється крізь хмари жаху, і Невіл чудово це знав.
Біля диліжансів вже товклися багато учнів. Знайшовши один вільний, Невіл сів у нього разом з друзями і вже хотів, було закрити двері, як підбігли двоє гафелпафців: Ерні Макмілан та Анна Ебот.
- Привіт, Ерні, привіт, Анно! – радісно привіталися друзі, - Застрибуйте!
Опинившись у диліжансі і відхекавшись, Ерні й Анна відповіли їм теплими посмішками і радісним «Привіт». Всі розсілись і почалася дружня розмова про цю так підлу минувшу пору – літо. Розповіді Ерні та Анни були коротенькими, тому вони встигли завершити ще до того, як диліжанси зупинилися. Але в той же момент,коли Анна вимовила останнє слово, різко стало холодно і повіяло страхом. Біля воріт стояли дементори…
Замок зустрів їх приємним теплом і м’яким світлом чарівних факелів із вестибюлю. Невіл і Джіні, попрощавшись з Анною, Ерні та Луною, сіли за грифіндорський стіл і роззирнулися. Коли їх погляд упав на учительський стіл, обличчя кожного перекосило від люті й відрази.
Середина столу, де колись сиділи Дамблдор і Макконегел, тепер займали три чорні крісла-трони. Два з них були обрамлені золотом і смарагдами. На одному сидів чоловік років сорока з жахливим шрамом на лівій половині обличчя, а на іншому – гидка на вигляд жінка з грубими рисами обличчя, що робило її схожою на гієну. Невіл зразу зрозумів,що це Керроу. Обоє з явним презирством дивилися на всіх, крім учнів Слизерину та їхнього нового директора, що сидів між ними на простому, нічим не оздобленому чорному кріслі. Глянувши в обличчя Снейпа, яке виражало явний тріумф, Невіл закипів від люті: «Він ще за все заплатить! Я знайду спосіб як відправити його і всю іншу наволоч прямим експресом у Тартар!»
Нарешті з’явилися першокурсники. Макконегел, яка завела їх до зали, була блідою і виглядала дуже змученою. Невіл, який завжди з великою повагою ставився до неї, закипів ще більшою ненавистю до смертежерів і їхнього всіма проклятого ватажка. Але тут піднявся Снейп і заговорив своїм звичним шовковим голосом:
- Здивований, що приходиться бачити ваші пусті голови знову. Проте, якщо не зрадить мені пам’ять, звідси забрали багато непотребу, що хоч якось покращить ситуацію. З сьогоднішнього дня я рішуче візьмуся за цю занадто ліберальну систему освіти, щоб нарешті  навести тут порядок…
У залі потроху назрівала буря. Поки Снейп вів монотонну розмову сам із собою, учні вже втрачали терпець. Але тут раптом з’явилися нові смертежери, одягнуті у чорного кольору мантії із написом «Охорона», і всі зразу притихли.
Невіл і ще багато грифіндорців ледь не завили від такого зухвальства з боку Снейпа, який уже перечислив  багато «потрібних нововведень»: примусовий розпуск всіх гуртків, заборона відвідин Гоґсміду, введення тілесних покарань, катувань і подібного роду божевільних ідей.
- …Всі ці зміни будуть введені в дію впродовж цього місяця. А тепер починайте вечеряти. І щоб ніяких зайвих звуків, бо залишитеся без їжі до завтра. – закінчивши свою зловісну промову, Снейп із вдоволеним лицем всівся за стіл.
У залі запанував пригнічений настрій. Геґріда не було, інші вчителі були морально задавленими не менше за учнів, за винятком Коров і Підколодної Гадюки, як про себе назвав Невіл Керроу і Снейпа відповідно, та слизеринців, на обличчях яких читалася радість.
Бенкет, який називався так лише формально, закінчився. Десерту не було, а величина і різноманітність страв майже на всіх столах не відрізнялася від повсякденних. Мелфой, який мав вдосталь їжі, як і інші слизеринці, зневажливо подивився на грифіндорський стіл і вигукнув:
- Що, киці, мало віскасу? Хочете ще? – він і його дружки гидко зареготали. Кілька грифіндорців  з ненавистю глянули на нього, але нічого не могли зробити: довкола були «охоронці».
На небі спалахнула блискавка. Почалася злива…

* * *
Ряди грифіндорців, так само, як гафелпафців і рейвенкловців суттєво порідішали, адже всіх маґлороджених не допустили до навчання, до того ж, багато учнів разом із сім’ями були в бігах. Ця сумна зміна ще більше розпалила вогонь у серці Невіла, тому, повертаючись із бенкету до вежі, він ледве стримувався, щоб не побігти до Снейпа і закидати його якимись найстрашнішими закляттями.
Зачекавши, доки всі розійдуться, Невіл підійшов до крісла біля вогню, у якому сиділа Джіні. Вона все ще намагалася усміхатися, проте Невіл, який знав її ще з другого класу, зразу виявив фальш у цій посмішці. Вона тепер більше нагадувала маску, за якою дівчина намагалася скрити свої справжні відчуття. Очі її не всміхалися – вони дивилися вперед, у глибини полум’я у каміні і, здавалося, нічого не помічають.
- Джіні, - тихо мовив Невіл, - Що з тобою? Ти виглядаєш так, ніби сталося щось жахливе. Розкажи, що сталося. Обіцяю, допоможу, чим зможу. Глушилято!
Джіні деякий час мовчала, а потім почала тихим розповідати про найважливіші події літа, починаючи від операції «Семеро Поттерів» і закінчуючи приходом смертежерів на весілля.
- …На щастя, Гаррі разом з Герміоною і Роном встигли втекти, як і більшість гостей. Всіх нас допитували, але ніхто не проговорився. Але ми й досі не знаємо, куди вони подалися. Хоча професор Люпин одного разу переговорив із ними, але через кілька днів вони зникли звідти, скоріше за все через прихід смертежерів. Сподіваюсь, у них все гаразд, інакше про затримання «Небажаного №1» уже б розтрубили на всю Британію. – вона зневажливо пирхнула, - Ти чув, що убивство Дамблдора приписують тепер Гаррі?
- Чув. Відомо-Хто зайшов задалеко. Тому ми й повинні боротися. Це наш єдиний шанс на порятунок. Я вже дещо приготував, - Невіл вийняв з кишені кілька золотих ґалеонів, - На жаль, я не володів такими же знаннями, як Гермі, але, на щастя, у одній книзі я знайшов вихід із ситуації і дещо вдосконалив їх: тепер вони діятимуть тільки у одного власника і тільки він буде бачити зміни, інші же бачитимуть просто ґалеон – я наклав на нього закляття упізнання крові. Ось, доторкнися до цього пальцем.
Вельми здивована, Джіні доторкнулася до ґалеона. Невіл спрямував на ґалеон паличку і пробурмотів:«Аква детріо!» Ґалеон нагрівся, а потім повернувся до звичного стану. Вельми здивована, Джіні взяла його в руки і оглянула. Тепер замість номіналу «1» на ньому писало «ДА», а довкола - «Джіні Візлі, учасниця повстання».
- Ну як тобі? – згораючи від цікавості почути оцінку своїй праці запитав Невіл, - До речі, на обідку буде висвітлюватися дата наступного зібрання, а на іншому боці  будуть висвітлюватися попередження про небезпеку та інші важливі записи. Тобто, якщо треба буде щось сказати іншим учасникам чи попередити одного з них, треба сказати «Фіел», назвати ім’я учасника чи учасників, або просто сказати «всім» і задиктувати текст послання. Щоб виправити, проведи по невірних словах пальцем і скажи, що має бути замість них. Щоб відправити,знову скажи «Фіел», щоб відмінити – «Анфіел». До речі, завдяки цьому ґалеону можна навіть стати рівно на хвилину в день невидимим: просто береш ґалеон у руки і подумки промовляєш «Невидимість», а коли хочеш стати видимою «Видимість»! Мало,звісно, але я ще буду це вдосконалювати.
Джіні слухала його з широко відкритими очима. Коли він закінчив, вона ще деякий час не могла прийти до тями, а потім радісно вигукнула:
- Невіл, ти геній! – і з усієї сили обняла його і поцілувала в щоку.
У жодному випадку не варто здаватися. Навіть якщо опустився на землю безпросвітній морок, не варто втрачати надію. Here comes the sun…
Десь пробило північ…

Отредактировано Ерагон (2011-03-26 11:21:50)

0

5

Розділ IV «Сюрпризи першого дня»

Ранок зустрів Невіла захмареним небом і неприємною сирістю. В такий день зовсім не було бажання вставати із теплого ліжка і йти на заняття. На щастя, прокинувся він доволі рано, тому міг дозволити собі таку рідкісну розкіш: ще трохи відпочити.
Через кілька хвилин Невіл все ж вирішив піднятися. Намагаючись якомога менше шуміти, щоб не розбудити Діна і Шеймуса, які мирно посопували у своїх ліжках, хлопець підійшов до вікна і відчинив його. Ніс зразу вловив свіже повітря, наповнене запахом трави і лісу. Воно було вологим і легким, суттєво відрізняючись цим від сухого і жаркого повітря вдома літом. Невіл визирнув назовні. Густий, темно-зелений, вже прикрашений де-не-де жовтим і червоним Заборонений ліс дихав величчю давно минувших літ. Час витіснив страх із серця Невіла, і вже на четвертому курсі він таємно відвідував його, щоб більше дізнатися про його мешканців. На щастя, у першій же подорожі його зустрів один кентавр і пояснив, де ходити можна, а де може чигати небезпека. Після цього Невіл ходив лише там, де небезпеки не було, зате вивчив цю частину бездоганно.
Згадавши, як часто ходив туди, бажаючи відпочити від всюдисущих людей, Невіл зрозумів, що його знов тягне туди краса і таємничість цих древніх велетнів-дерев. Зітхнувши, Невіл подивився на схід. Небо там вже червоніло, віщуючи про прихід сонця. Проте густі хмари не дали  б йому повноцінно освітити землю. Востаннє глянувши на ліс, Невіл зачинив вікно. На подвір’ї прошмигнула ледь помітна тінь…

Спускаючись у вітальню, Невіл побачив велике скупчення учнів навколо дошки оголошень. Зацікавившись, він підійшов ближче і побачив приклеєний наказ адміністрації школи:

Від сьогодні всі гуртки, клуби та інші організовані заходи трьох і більше осіб забороняються. Учням суворо заборонено виходити за межі своїх віталень та житлових приміщень від дев’ятої вечора до шостої ранку. Відвідини Гоґсміду припиняються. Наглядачам за порядком надаються необмежені права, за винятком вбивства, при виборі і здійсненні покарань за порушення будь-яких правил.
Наказ починає діяти від 9:00  2 вересня поточного року.

Далі йшли підписи Гадюки і двох Коров. Прочитавши, Невіл ніяк не виявив своїх відчуттів. Проте в очах його спалахнув вогонь ненависті.
До нього вже підійшла Джіні. Невіл жестом попрохав її йти за ним. Відійшовши на безпечну відстань, де їх ніхто б не підслухав, Невіл тихенько сказав:
- Сьогодні о восьмій. Щоб увійти, приклади до стіни на місці дверей фальшивий галеон. Знайди Луну і приведи її теж. Коли прикладатимеш галеон, держи її за руку і не відпускай доти, доки не увійдете обидві. Я вже буду там.
Дівчина нічого не відповіла, лише кивнула.
- Ще одне … Будь обережною і тримай себе в руках. Їм лише дати повід для покарання.
Джіні гнівно глянула на Невіла, але, зустрівшись із його суворим поглядом неохоче кивнула і вийшла з вітальні

Сніданок проминув швидко й тривожно. Більшість учнів лише сьогодні, після виходу наказу, усвідомили весь жах свого становища. Ніхто, крім слизеринців, не всміхався. На багатьох обличчях відбивалася тривога, навіть страх.
Отримавши розклад занять, Невіл спохмурнів. На протязі тижня була одна пара маґлознавства і два уроки захисту. Згадавши, що сьогодні середа, він спохмурнів ще більше: пара по маґлознавству і один урок захисту були сьогодні, до того ж, із самого ранку. Три уроки з Коровами! Що може бути гірше?
Зітхнувши, Невіл вирушив на перший урок. Проте думки його були далеко від навчання.

Кабінет маґлознавства знаходився на першому поверсі замку. Коли там викладала Чаріті Бербидж, весь кабінет було заставлено різними маґлівськими винаходами, які змогли там поміститися. Вона чудово в них розумілася і вчила учнів ними користуватися. Але тепер клас більше нагадував якесь підвальне приміщення із зображеннями різних карикатур, підроблених свідчень нападів маґлів на чарівників. Коли пролунав дзвоник, учні, тривожно роздивляючись навколо, зайшли і посідали. За кілька хвилин у клас влетіла Керроу, гримнувши дверима і з розмаху сівши у майстерно вирізьблене крісло.
- Встали, покидьки! – крикнула вона. Учні піднялися, деякі з них кинули на «професорку» сповнені презирства погляди. Тим часом Алекта продовжила: - Сіли! Я професорка Керроу, ваш викладач маґлознавства. Не смійте на моєму уроці порушити хоча б одне правило, бо дізнаєтеся, що таке «Круціо»! А тепер вийняли свої пергаменти й записуйте!
Цей і наступний урок стали справжнім випробуванням для Невіла і його однокурсників з Грифіндору і Рейвенклову. Вони ледь стримувалися, щоб не сказати щось їх новій учительці, коли вона розповідала всілякі нісенітниці про маґлів і про те, що вони мають бути слугами чаклунів. Тих, хто суперечив «професорці» вона упокорювала ударами батога, який притарабанила на урок. Бачачи все це, Невіл ледь стримувався, щоб не запустити у неї якимось потужним закляттям. Але він розумів, що лише віддасть себе на катування, адже у школі, крім Коров, було ще з десяток смертежерів на чолі із Снейпом. А інші посіпаки Волдеморта могли прибути в будь-яку хвилину.
Урок захисту, як не дивно, пройшов набагато легше. Амікус прийшов на урок п’яним і, наказавши за урок вивчити з книги способи керування іншими з допомогою «імперіо», заспав прямо за столом. Учні, вельми раді таким поворотом подій,тихенько розійшлися по вітальням. Скандалу не сталося, тому всі зробили висновок, що проспав Бичок, як його прозвали учні, як мінімум годину.
Останнім уроком була історія магії. За п’ять хвилин більшість учнів вже дрімала. Крім голосу Бінса цьому сприяла і погода: на дворі почав періщити дощ.
Десь на середині уроку хтось раптом постукав у двері. Всі, включаючи Бінса, були настільки здивовані, що навіть не ворухнулися, коли у клас зайшла професорка Макконегел, а разом з нею незнайомий підліток віком 17-18 років.
- Вибачайте, що перериваю, професоре Бінс, - мовила Макконегел своїм звичним суворим тоном, - Це – Ніколас Принц, він нещодавно перейшов у Гоґвортс. Від сьогодні він буде навчатися на сьомому курсі у Грифіндорі.
Учні здивовано перезирнулися. Це було дуже рідкісне явище, коли у Гоґвортс хтось переводився. Здається, політика міністерства збільшила кількість «охочих». Бінс тим часом оглянув клас і відповів:
- Добре, Моргана, - тут весь клас тихо засміявся і навіть Макконегел легенько всміхнулася, - Він може сісти тут, спереду …е-е-е... Френка.
Невіл не образився, адже знав про «відмінну» пам’ять Бінса вже давно. А учні знову затряслися зі сміху. Ніколас попрямував до вказаної парти і сів за неї. Макконегел знову вибачилася і вийшла з класу, зачинивши двері. За кілька хвилин Бінс продовжив свій монолог, а учні почали знайомитися з новоприбулим. Ніколас виявився стриманим і не дуже бажав розповідати про себе, тому про нього вдалося дізнатися лише те, що до цього він вчився вдома і кілька інших незначних деталей. Коли всі перестали завалювати його масою запитань, до кінця уроку залишилося якихось 5 хвилин. Ніколас обернувся до Невіла, який до того лише привітався з ним, і запитав:
- Ти Невіл Лонґботом, так? Я Ніколас Принц, – він простягнув руку, - Можна просто Ніколас.
- Так, я Невіл, - Лонґботом пожав її, - Радий знайомству. А звідки знаєш?..
- Ім’я? – докінчив Ніколас і продовжив: - Мені розповідав дядько. Я не дуже йому вірю, коли він розповідає про здібності людини. Він інколи занадто різкий щодо інших. Але в іншому я цілком впевнений.
Тут пролунав дзвоник і Невіл так і не встиг спитати, хто ж його дядько. Ніколас усміхнувся і покинув кабінет, залишивши Невіла із неясними здогадками.

0

6

Розділ V «Перше зібрання»

Обід минув спокійно, на скільки це було можливо в такий час. На щастя, по обіді уроків не було, тому семикурсники отримали змогу хоч трохи відпочити після такого складного і похмурого ранку. Навіть сонце, змилостивишсь, виглянуло через густу масу хмар, чим дуже порадувало всіх мешканців замку.
Зайшовши у порожню спальню, Невіл вийняв фальшивий ґалеон. Пересвідчившись у тому, що навколо немає ні душі, він тихенько зашепотів:
- Фіел! Джіні Візлі: «скажи всім дівчатам із попереднього складу ДА, які тепер тут і яким можна довіряти, щоб прийшли у кімнату на вимогу, якщо вони згодяться на порушення правил. Для входу ґалеон на даний не обов’язковий, тому вести їх не потрібно. І будь обережною!» Фіел!
Монета засвітилася і набула звичного для Невіла вигляду. Радіючи своїй винахідливості, він попрямував у вітальню.
Наступну годину Невіл відшукував колишніх учасників із чоловічої частини ДА, пропонуючи їм зібратися сьогодні у кімнаті на вимогу. На жаль, таких виявилося занадто мало. Ерні Макмілан, Ентоні Ґольдштейн і Террі Бут  згодилися зразу, а ось Майкл Корнер відмовився:
- Вибачай, але я не маю бажання накласти головою чи наражати на небезпеку своїх родичів за примарні надії у заздалегідь програній війні. Я не розповім про вас нікому і не буду зупиняти інших від вступу в ДА. Але сам я вступати не стану.
Невіл попрощався з ним і не став засуджувати. Зате в його думки прокрався сумнів.
«Що ж я роблю? Я ж наражаю всіх їх на величезну небезпеку! І не лише їх, але і їхніх родичів! – але тут він згадав про Золоте Тріо Гоґвортсу, - Адже вони теж борються з Ним. Знаючи, що надії майже нема, вони не здаються. Тож і мені не варто…»

Бібліотека сьогодні була на диво безлюдяна. Невіл побачив лише мадам Пінс, постійно роздратовану завідуючу бібліотекою, і, на превеликий подив, свого нового однокурсника, який зацікавлено вивчав якийсь старовинний фоліант. Той, почувши, що хтось ввійшов, підняв голову, усміхнувся і промовив:
- Тут досить багато цікавих книг. Набагато більше, ніж навіть у міністерській бібліотеці. Ти цікавишся, до прикладу, магічними артефактами? Тут навіть є книга про те, як створювати найпростіші і найпоширеніші з них.
- Звичайно, багато. Коли створили Гоґвортс, міністерством ще й не пахло, - з гордістю відповів Невіл, - Так, я читав кілька книг про артефакти, але про їхнє створення – ні.
- Ну тоді тебе це має зацікавити, - в котрий раз дивуючись, Невіл підійшов, - Ось, дивись!
Розділ був присвячений створення найпростішого оборонного артефакта – захисної мантії. Судячи з тексту, створити її міг би навіть учень п’ятого-шостого курсу. Але вона давала досить невисокий захист: найбільшим, від чого вона могла захистити, було закляття «імпедімента». Коли Невіл поділився своїми думками з цього приводу із Ніколасом, той знову всміхнувся.
- Звичайно, що захист дуже слабкий. Це ж найпростіший артефакт! А створити його може не лише старший учень, а навіть третьокурсник, якщо володіє достатнім рівнем знань і вправності. Ти ж маєш знати, що вік є далеко не вирішальним критерієм для визначення сили магії.
- А навіщо ти мені про це розповідаєш? – здивувався Невіл, - І звідки твій дядько знає про мене?
- На останнє питання я краще не стану давати відповіді, - задумливо відповів Ніколас, нітрохи не образившись через недовіру з боку хлопця, - Повір, так буде краще. А щодо першого…
Ніколас сторожко озирнувся, вийняв паличку і прошепотів якесь закляття. Вдовольнившись, напевно, результатом, він продовжив:
- …мені здалося, що ця інформація згодиться тобі для занять Дамблдорової Армії, які ти вже розробив…
- Як?!..- Невіл був ошелешений такою відповіддю. Потім він тихо й люто зашепотів , - Звідки ти знаєш про ДА?
- Не бійся, я нікому нічого не розповів і не збираюся розповідати, - примирливо відповів Ніколас, - А тобі варто краще перевіряти, чи нема нікого навколо, коли передаєш повідомлення. Хоча б гоменум ревеліо використовуй! Але мова не про це. Так, я знаю про ваші майбутні збори, хоч і не знаю, коли вони відбудуться. Повір, я з усієї душі бажаю нарешті почути про те, що того червоноокого, змієподібного і божевільного маніяка нарешті відправили прямісінько в пекло. Я буду допомагати всім, хто виступить проти нього. Тому я хочу вступити до ДА і чекаю твого рішення. То як?
- Звідки мені знати, що ти не брешеш? – засумнівався Невіл, - Тепер безліч його шпигунів, і багато з них дуже красномовні.
Замість відповіді Ніколас витяг з кишені мантії закриту колбу з прозорою рідиною. Потім ви чаклував склянку води, відкрив колбу і капнув кілька разів у склянку рідини. Далі різким рухом спорожнив склянку і промовив:
- Я, Ніколас Принц, не розповідав і не буду розповідати про ДА і з усього серця бажаю вступити в її ряди, щоб боротися проти Темного Лорда. Я не брешу, бо прийняв сироватку правди. Можеш прийняти й ти, щоб пересвідчитися в цьому: вичаклуй склянку води і добав до неї каплю сироватки.
- Маю кращий спосіб, - дуже здивовано і вже майже без ноток сумніву сказав Невіл, - Фініте ліквід!
Над зіллям піднялася білосніжна пара. Вона деякий час вирувала, а потім безслідно зникла. Вдовольнившись результатом, Невіл перевів погляд на Ніколаса і мовив:
- Я вірю тобі. Сьогодні ти станеш членом Дамблдорової Армії, коли ми створимо новий список учасників. Зібрання сьогодні о восьмій вечора.
- Я обов’язково прийду. Але, якщо ти не проти, я б хотів після цього подивитись, що ви хочете вивчати і як працювати. Можливо, мої знання і вміння вам стануть у пригоді.
І він залишив Невіла у вже звичній манері: з безліччю питань без жодної відповіді.

Шеймус Фінніган згодився зразу і без зайвих слів. Судячи з його поведінки, Невіл зрозумів, що той ще обов’язково помститься за свого кращого друга. І об’єктам помсти буде дуже не солодко.
За двадцять хвилин до восьмої Невіл уже був у кімнаті на вимогу. Заборонивши впускати туди всіх, крім Ніколаса та людей, чиї імена були записані у списку членів ДА ще майже 2 роки назад, він став чекати, разом з тим підправляючи розклад занять.
Першими прийшли Джіні і Луна. Обидві просто сяяли з гордості за свою організацію.
- Я повідомила про збір всіх дівчат-учасників, які сьогодні ще в Гоґвортсі, - усміхнувшись, мовила Джіні, - Як ти й просив. За винятком зрадниці, звісно.
- Гарна робота, Джіні. Тепер треба лише чекати,- відповів Невіл. Дівчина лише всміхнулася.
Чекати довго не довелося:  буквально через хвилину прийшли Парваті та Падма Патіл разом з Лавандою Браун. Потім, з інтервалом по кілька хвилин, прийшли Ерні Макмілан, Анна Ебот, Сьюзен Боунз, Террі Бут, Ентоні Ґольдштейн і Шеймус Фінніган. Кожен радісно вітався. На їх лицях була певна доля здивування, але всі виглядали рішуче налаштованими. Коли до восьмої залишилося 3 хвилини, Джіні оглянула всіх:
- Здається, більше ніхто не прийде… - але не встигла вона це сказати, як двері знову відчинилися і в кімнату зайшов Ніколас.
- Вибачайте, що пізно, на коридорі худоба паслася. Алекточка й Амікусик, якщо не помиляюся.
Всі, крім Невіла,вигляділи дуже здивовано і запитально глянули на організатора зустрічі.
- Дозвольте вам представити Ніколаса Принца, нового члена ДА. Прошу прийняти й поважати.
Між учасниками пройшов легенький шумок, який майже зразу притих: учні піднялися й почали вітати Ніколаса зі вступом у їхні лави, на що той лише всміхнувся.
Невіл легенько кашлянув і всі зразу притихли. Він переживав, адже ніколи не був гарним оратором і не любив говорити перед великою публікою. Але цей випадок був особливий: від нього залежало те, чи залишаться ті, що зібралися тут, вірними ДА, чи ні. Тому, зібравшись із думками, він розпочав:
- Вітаю вас – всіх, хто наважився прийти, не дивлячись на заборону. Востаннє ми збиралися тут майже півтора року назад. Тоді нас зрадили, і через це ми втратили надію навчитися захисту. Винуватець гідно покараний і назавжди виключений із ДА. Але з того часу зібрань більше не проводилося. Я особисто просив Гаррі, щоб він поновив їх. Але він сказав, що коли Амбридж залишить Гоґвортс, нам не потрібні будуть ці уроки. Але він помилявся.
- Чому ти вважаєш, що він помилявся? – раптом розлютилася Лаванда, - Снейп…
- Досить, Лаванда, - зупинила її Джіні, - Невіл має на увазі цей рік.
- Так, - підтвердив Невіл. Потім оглянув всіх присутніх і продовжив: - Як всі ви знаєте, цього літа Відомо-Хто захопив владу. Сам він у крісло міністра не сів, а посадив у нього свою маріонетку. Тепер він прагне повного панування над всіма чарівниками Великобританії і вже йде по цьому шляху. І він не зупиниться ні перед чим. Але ми не можемо цього дозволити. Навіть якщо ми його не спинимо, нам потрібно буде знати, як себе захистити від нього і його соратників. Тому сьогодні я оголошую про відновлення ДА. А вам я даю вибір: вступати у його лави чи ні. Тож обирайте. Я даю вам час до завтра. Хто вирішить вступити, приходьте завтра у цей же час.
Закінчивши промову, Невіл полегшено зітхнув. Слухачі ж тим часом почали обговорення. Хлопець не прислухався, а лише втомлено всміхнувся до Луни і Джіні. Дівчата всміхнулися у відповідь і разом підняли вгору великі пальці. Тим часом гамір стих і наперед вийшов Шеймус:
- Ми прийняли майже одноголосне рішення, - тут він з неприязню подивився на Лаванду, - Ми знову, як і тоді, вступаємо в ДА. Багато хто з нас втратив найближчих і найрідніших людей через того червоноокого маніяка. Тому ми всіма силами будемо намагатись зробити так, щоб ця гадина нарешті подохла.
- За всіх не розписуйся, Фінніган, - знову розлютилася Браун, - У мене кілька питань до Лонґботома.
- Я слухаю, Лаванда, - спокійно мовив Невіл.
- Чому саме ти зібрав нас? Де Поттер, Ґрейнджер і Рон? Відколи ти став керівником ДА? І яке право ти мав долучати до групи нових людей? – вона недовірливо зиркнула на Ніколаса, який ніяк на це не відреагував. Він стояв позаду всіх і зацікавлено вивчав якусь книгу.
- Чому я? А тому, що ніхто більше не наважився! – цього разу розлютився вже Невіл, - Поки ти тряслася від страху під ліжком, ми з Джіні і Луною пішли на те, що в такий час рівноцінне загибелі – розпочали рух опору! Щодо Гаррі, Герміони й Рона – це питай їх. Я секретарем у них не працюю. Керівником ДА я не являюся, ми виберемо керівника потім. А Ніколаса я запросив тому, що його знання нам дуже згодяться під час протистоянню масколицим. Ще питання? – з викликом мовив він.
Лаванда запнулася. Всі інші дивилися на Невіла, хто із захватом, хто з недовір’ям. Але ніхто більше не заперечував.
- Пропоную зразу обрати керівника і створити новий список учасників, - веселим голосом сказала Джіні, - Підніміть руки,хто за те, щоб Невіл був керівником?
Хлопець не встиг заперечити, як у гору почали підніматися руки. Із дванадцяти учасників (крім нього) за проголосували всі, крім Лаванди. Потім і вона, важко зітхнувши, знехотя підняла руку.
- Одноголосне «за»! – підсумувала Джіні, - від сьогодні Невіл являється керівником ДА. А тепер…
Вона взяла старий пергамент з іменами учасників і промовила:
- Всі, хто знаходяться тепер у цій кімнаті, можуть перебувати тут і надалі, - І з цими словами розірвала його на дві частини, які в ту ж мить охопило полум’я. За секунду від нього не лишилося нічого, крім попелу.
- Ось тепер можна створювати новий список. Всі, хто буде в нього занесений, не має права розголошувати про ДА жодній людині без дозволу Невіла. Лише він буде мати право на це. За порушення правила накладається прокляття, набагато гірше за попереднє. Попрошу всіх власноручно записати своє ім’я і призвіще у список, а з правого краю поставити підпис. Список зберігатиметься в мене.
Всі пішли записуватися. Коли вони завершили, Невіл знову заговорив:
- Я радий, що ви зрозуміли мене. Пам’ятайте, лише разом нам вдасться здолати зло. Нова зустріч відбудеться завтра о сьомій годині. На сьогодні все. Будьте обережні і намагайтеся не влипнути в халепу.
Всі почали прощатися і по одному виходити з кімнати. Хоч дев’ятої ще не було, але зайва обережність ніколи не завадить. Коли в кімнаті залишилися тільки він, Джіні, Луна і з якогось дива Ніколас, Невіл нарешті дозволив собі присісти у м’яке крісло біля каміна.
- Це був важкий день…
Ніхто більше не промовив і слова. Всі четверо задивились на догораючі дрова, кожен думаючи про своє. Ніхто й не помітив, як із одного полотна зник досить немолодий чоловік у мантії кольору нічного неба і з довжелезною сріблястою бородою та вусами. Лише Ніколас, який непорушно стояв біля Луни, трохи спохмурнів.

Отредактировано Ерагон (2011-03-26 11:22:56)

0

7

Розділ VI «Почуття і стихії»

Снейп, як завжди похмурий і роздратований, сидів за колишнім столом Дамблдора. Його настрій, однак, жодним чином не відбивався на обличчі, яке було наче витесане з невідомо яким чином пожовтілого мармуру. Вже биту годину він чекав на персонажа однієї картини, безуспішно намагаючись зосередитись на справах.
Після смерті Дамблдора життя колишнього професора, а тепер уже директора Гоґвортсу майже не змінилось. Незважаючи на величезні зміни, які перевернули з ніг на голову життя великої частини населення магічної Британії, його життя залишалось сірим, похмурим і нудним. Науки набридли, навіть створення різноманітного зілля вже не викликало колишнього інтересу. Після смерті Лілі його життя з кожним днем ставало все гіршим і гіршим. В Гоґвортсі його тримала лише обіцянка, дана Дамблдорові ще за життя: що б не сталося, він мав залишатися у Гоґвортсі, щоб хоч якось оберігати учнів від Керроу і стежити за зібраннями ДА. Мабуть, Невіл би був ошелешений, що про його ідею знає Снейп власною персоною.
«Які же наївні бувають люди, - не без зневаги думав на бенкеті новоспечений директор після чергового «сеансу виманології» , - В такі часи навіть ім’я потрібно сховати за сімома замками, а цей навіть найважливіше приховати не може».
Чекання затягувалося. Снейп уже підходив до точки кипіння, коли на найновішому портреті в кабінеті директора нарешті з’явився той, хто наважився змусити Снейпа сидіти за столом майже цілу годину.
- Я вже подумав, що ти пішов десь на побачення з Гладкою Пані. Що так довго, Дамблдоре?
- Ні, я вже застарий для такого, - усміхнувся колишній власник кабінету, пропустивши крізь вуха іронію, - Зустріч затяглася.
Дамблдор почав розповідати основне з того моменту, відколи розпочав стеження, а саме з приходом у кімнату на вимогу останнього учасника ДА. Снейп не перебивав, лише ще більше спохмурнів, почувши про вступ до лав нового учня.
- …Як бачиш, процес пішов. Але тепер варто оберігати їх від Керроу: ти ж знаєш запальну вдачу підлітків – майже всі вони спершу діють, а потім думають. Тож краще, щоб вони навчались лише захисту – це їм дуже згодиться в цей час.
Прослухавши всі ці банальності від Дамблдора, Снейп ніяк не відреагував, лише промовив:
- Я лише одного не можу зрозуміти, Дамблдоре: чому він мене не послухав?
- А ти на це сподівався? – здивувався колишній директор, - Хоча ти йому лише дядько, але в молодості ти був схожий на Ніколаса, мов дві краплі води. Хоча, погоджуся, він далеко не такий замкнутий у собі, як ти.
І з цими словами Дамблдор покинув портрет.

* * *

Ранок четверга семикурсникам Ґрифіндору майже нічим не запам’ятався. Урок заклинань, потім пара з трансфігурації, на яку того року був записаний Невіл завдяки бабусі, і одне «вікно» жодним чином не вплинули на юнака. Єдине, що здивувало його – це приголомшлива вправність Ніколаса у чарах. Напевно, хіба що Герміона могла б скласти йому конкуренцію у цьому.
«Ні, все ж я правильно зробив, що дозволив йому вступити до ДА. Його вправність, напевно, не раз нам стане в пригоді,- з легкою заздрістю подумав Невіл, - Але я ще замало про нього знаю. Якби не сироватка правди, я б засумнівався в його щирості. Адже її неможливо підробити. До того ж, зварити її теж нелегко. Скоріше за все, він крім усього іншого, ще й майстер зілля. Ех, якби тут була ще й Герміона – це було б щось!»
Уявляючи, що б залишилося від Гоґвортсу після дискусії між Ніколасом і Герміоною, Невіл не помітив,як закінчився останній урок трансфігурації. Зрозумівши, що на сьогодні науки досить, він, зібравшись, почвалав до вежі.
У Фіннігана замість «вікна» було віщування. Він записався на нього цього року і сумнівно, чи за бажання навчатися розширяти «внутрішнє око». Невіл ще на кінці шостого курсу почав замічати, що той якось дивно поглядає на Парваті. Цього року його підозри підтвердилися.
Але у Невіла були важливіші справи, як спостерігати за закоханими пташечками. Зайшовши до спальні, він уже хотів взяти певні книги, які збирався прочитати у кімнаті на вимогу, аж тут його погляд упав на ліжко.
- Джіні? – здивувався він. І справді, на його ліжку, тихенько посопуючи, спала Джіні Візлі.
Ковдра лежала на підлозі, яку, напевно, скинула у сні Джіні. Намагаючись не розбудити дівчину, Невіл тихенько підняв ковдру, прошепотів «брудозникс» і накрив нею Джіні.
Невіл не міг відвести очей. Він знав її ще з другого курсу, але лише сьогодні він відчув до неї щось більше, ніж дружню симпатію. Його зір висвітлював у Джіні ті деталі, які оминали його перед тим: м’які контури обличчя, тонкі брови, ідеальної форми губи… Невіл і сам не знав, як довго він пробув коло Джіні. Насилу відірвавшись, він із дивною радістю попрямував до кімнати на вимогу, не здогадуючись, що в душі вже зародилось нове почуття…
«Цікаво, а чому Джіні заспала на моєму ліжку? Добре, що у кімнаті тепер живе лише двоє, крім мене. Інакше вже б поповзли плітки і прийшлося б з’ясовувати відносини, - Невіл невдоволено згадав Рона, який оберігав Джіні від кавалерів не гірше, ніж кавказька вівчарка, - Цікаво, де тепер Золоте Тріо?»
При виході із вежі Невіл зустрів Ніколаса. Той був на диво веселий, хоч явної причини цьому Невіл не бачив.
- Невіл, маєш вільний час? – спитав Ніколас,а потім тихим змовницьким тоном додав: - Чи у тебе амурні справи? Ну практика і все таке?
Зрозумівши, куди він хилить, Невіл грізно глянув на співрозмовника:
- Не говори дурниць, Ніколасе! Джіні – не моя дівчина. І спробуй лише щось таке брякнути – голову відірву!
- Та заспокойся ти, - примирливо мовив Ніколас, - Я ж лише пожартував. Джіні хотіла розповісти тобі, які закляття, на її думку, найкраще вивчати. Вона сама мені сказала, ще перед трансфігурацією. Вона була втомлена, але сказала, що хоче обговорити все з тобою. Тому й залишилася чекати у нашій спальні. Напевно, потім заснула. Ходімо краще в кімнату на вимогу, якщо маєш час: я теж дещо знайшов, та й сам дещо знаю, тож, якщо ти не проти, можемо скласти програму разом. Я сказав Джіні, що у випадку, якщо нас не буде у вежі, ми у цій кімнаті. Луни сьогодні, на жаль, не буде: вона сказала, що має дещо взяти з дому, а батька, щоб відправити це поштою, тепер нема.
- Гаразд, ходімо, - згодився Невіл.

* * *

- … Ми разом із Невілом і Ніколасом розробили програму вивчення захисту від темних мистецтв на цей місяць. Кілька уроків приділимо повторенню того, що знаємо, наступні будемо вивчати найпростішу захисну магію, яку ще не знаємо, а також почнемо практику азів бойової магії. У жовтні, сподіваюся, вже вивчатимемо закляття на рівні першого курсу академії Білої Магії. Питання? – закінчила Джіні.
- Навіщо нам повторювати те, що вже знаємо? – спитав Шеймус.
- Без фундаменту не збудуєш хати. - Повільно відповів Ніколас, -  Ми не можемо читати книгу, яку колись закинули, з середини, не пригадавши хоча б трохи початок.
Вступна промова тривала вже близько двадцяти хвилин, хоч за планом повинна була протягнутися не більше п’яти. Причина одна: Лаванда, яка ще й досі не могла признати Невіла керівником. Але кілька хвилин тому її фиркання, демонстративне закочування очей і безглузді запитання дістали навіть завжди спокійного Невіла, який пообіцяв, що запустить в неї повним тілов’язом, якщо почує ще один звук. Погроза спрацювала і промова нарешті закінчилася. Шеймус відповіддю вдовольнився і більше не заперечував.
- Ну ось. Тепер вам відомо все, що потрібно на даний момент, - голос Невіла знову пролунав у кімнаті, - До роботи!
В цілому, перший урок пройшов чудово. Уроки з Гаррі дали про себе знати навіть через півтора року. Урок підійшов до завершення і всі розійшлись, бажаючи кожному доброї ночі.

* * *

За кілька хвилин Невіл, Джіні і Ніколас сиділи біля догораючого вогню в каміні у грифіндорський вежі. Крім них там нікого не було, але Невіл все рівно наклав «глушилято» - обережність у такий непевний час не буває зайвою.
- Урок пройшов набагато краще, ніж я сподівався, - визнав Ніколас, - Учасники чудово підготовані. А виклик патронуса у такому віці – це неабияке досягнення.
- А що ти хотів? – з гордістю спитала Джіні, - Нас навчав сам Гаррі Поттер!
Ніколас хотів щось відповісти, але не став цього робити. Але цього ніхто й не помітив: Джіні вивчала розклад занять ДА, а Невіл, як зрозумів Ніколас, нишком вивчав Джіні, час від часу роблячи ковтки із вичаклуваної чашки з чаєм. Принц прикинувся, що не бачить цього: на відміну від більшості однолітків, він не полюбляв сунути свій ніс у чуже життя.
- Здається, ідея з ДА чудова, - почав він, - Але за весь цей час я так і не почув, що є крайньою метою цієї організації. Так, навчити захисту – чудова ідея. Пройти весь курс бойової і захисної магії аврорату за два місяці – супер, хоч аврори вважали б, що це нереально. Але чи достатньо цього?
- Що ти маєш на увазі? – здивувалася Джіні.
- Я маю на увазі магію стихій – надзвичайно складну в опануванні, але дуже потужну магію, про яку сьогодні знають одиниці.
Почувся дзенькіт – це впала і розбилася чашка Невіла.
- Але ж ми не можемо вивчити цю магію, - здивувалася Джіні, - Книги із стихійними закляттями мають лише члени їхнього ордену! Навіть якби така була б у нашій бібліотеці, пошуки її зайняли б століття – на неї не діє жодна магія.
- Це вже не проблема. Луна сьогодні пішла саме за цією книгою. ЇЇ матір була членом цього ордену. Вона не впевнена, що це саме та книга, бо ніколи її не відкривала, але на обкладинці зображені 4 стихії.
Запала тривала тиша,аж раптом Невіл підскочив і побіг до спалень.
- Ти куди? – ще більше здивувалася Джіні.
Але Невіл не відгукнувся. Але не пройшло й двох хвилин, як знову з’явився Невіл, несучи в руках величезний фоліант.
- Здається, нестача книг відміняється, - з усмішкою мовив він.

0

8

На жаль, не маю вільного часу,тому, скоріше за все, продовження буде десь через тиждень

0

Вы здесь » Фанфікшн » ФанФік » Фанфік «Сага про Нескорених»

Рейтинг форумов | Создать форум бесплатно